BLOGG - Vinter och kyligt inomhus | Evas Hantverk

Vinter och kyligt inomhus

Spanien, 21/1 - 2024<

I Spanien under vintermånaderna blir det rätt kyligt och fuktigt inomhus. Det är ofta varmare att sätta sig ute i solskenet än att hålla sig inne. Jag har försökt att ordna lite i min bostad just för att få det lite behagligare. Här kommer några tips på vad man kan göra hemma för att få lite varmare när man bor som jag i ett sydligare land.

Ha dubbelglas på alla fönster. Det hjälper lite grann för värmen men oerhört mycket för fukten. Sätt in vettig ventilation i huset/lägenheten så att luften cirkulerar hela tiden. Ha gardiner som täcker glipor där kall luft drar in på kvällen/natten. Dra även ner persienner när det börjar bli mörkt. Sätt in t ex en pellets kamin så blir det varmt och skönt när man eldar. En AC fungerar också för värmen men även för att få luften torrare och få bort fukten. Ha sköna plädar/kuddar som värmer och använd tofflor så håller man värmen bra.

Annars är det frid och fröjd här nere. I helgen var jag ute och promenerade i det vackra vädret och sen funderar jag lite på om jag ska börja skapa en ny smyckes serie. Jag tycker om att skapa smycken och det skulle vara roligt att göra en hel serie och sälja.

Sen har jag även varit till blomsterbutiken och tittat på blommor i hemmet och utomhus. Dom har så mycket roliga och vackra växter! Just nu gillar jag kaktusar och funderar på att göra ett vackert kaktusarrangemang med snäckor runt omkring hemma.

/EVA