BLOGG - Vattenbrist och snart sommar | Evas Hantverk

Vattenbrist och snart sommar

Spanien, 19/4 - 2024<

Det har varit rätt torrt här hela hösten, vintern och våren och nu har det varit väldigt mycket tal om att man inte ska få fylla på sina pooler till somamren och man har satt in vattenrestriktioner. Som tur var kom regnet under påsken! Det var ingen rolig påsk rent vädermässigt och för spanjorerna som tycker att processionerna är väldigt viktigt var det antagligen jättetråkigt. Men regnet kom och vattenreservoarerna har ökat avsevärt under flera veckor nu. Nu har man bestämt att varje kommun ska få bestämma själva hur man gör med t ex poolfrågan vilket låter rimligt.

I min värld borde man se över vattenfrågorna ordentligt. På många ställen tar man inte till vara på vattnet som kommer, det rinner rakt ut i havet istället för att samlas upp i en reservoar. Man kanske även borde se över lösningar för att omvandla saltvatten till dricksvatten. Det vattnet borde i alla fall kunna tjäna som poolvatten. Det var hur som helst härligt att regnet kom och vi får se om det blir mer regn här under våren.

Till sommaren har jag faktiskt tänkt att åka till Sverige en del och spendera en sommar där. Det var längesen jag var i Sverige någon längre tid så nu är det dags för det och jag kommer stanna i cirka två månader. Jag hoppas på fint svenskt sommarväder så att man kan njuta av lite stranddagar, uteserveringar och sena sommarnätter!

Efter regnet här har växtligheten verkligen satt igång. Det är blommor överallt i naturen och fåglarna kvittrar som bara den. Det är härligt med våren och snart är sommaren här igen!

/EVA