BLOGG - Sommar i Sverige | Evas Hantverk

Sommar i Sverige

Sverige, 17/6 - 2024<

Nu har jag kommit till Sverige och än så länge känns det härligt. Det är så mycket härliga lukter som jag inte kännt på länge och allting bloomar just nu. Det är underbart att känna doften av syren, jag älskar syrener och skogen här doftar annorlunda. Det luktar helt enkelt sommar! Vädret har varit hyfsat men det är tyvärr inte så varmt men det kanske ändras under sommaren. Jag vill gärna ha lite värme om det går.

På fredag är det midsoommar och jag ska fira midsommar tillsammans med vänner. Vi ska åka till en bygdegård där dom åker ut med traktor och vagn och hämtar blommmor, sedan klär man midsommarstången och dansar runt den till musik av ett spelmanslag. Efter är det sill lunch och jordgubbstårta och lite senare på kvällen ska vi grilla och eventuellt blir det ett dopp i en sjö och bastubad. Jag saknar Svenska traditioner till och från i Spanien så det ska bli roligt med ett svenskt midsommarfirande.

Resten av sommaren kommmer jag tillbringa på lite olika ställen i Sverige med vänner och familj. Jag har ju inget eget boende här nu så jag får vara inneboende hos folk. Det kommer antagligen kännas lite jobbigt men förhoppningsvis även roligt. Jag har tänkt att passa på att äta alla svenska produkter jag tycker om och har saknat som sill, skagenröra, köttbullar, pytt i panna.

I slutete på augusti åker jag tillbaka till Spanien och värmen igen för att få ett par veckor med spanskt sommarväder också.

/EVA