BLOGG - Sol och bad på Costa de la Luz | Evas Hantverk

Sol och bad på Costa de la Luz

Livet, 2/4 - 2021

Sommar i Spanien är helt underbart och jag har i sommar upptäckt den härliga Atlantkusten ”Costa de la Luz”. Det är inte så långt att åka från min del av Costa del Sol utan tar cirka en timme ner till Tarifa. Där är stränderna helt otroliga med härlig korallsand och sanddyner som man kan vandra upp på och om man vill rulla ner 

Vattnet i Atlanten är också helt underbart, eftersom det ofta blåser där nere så kan det vara en del vågor eller dyningar. Morgonen ger lite kallare bad och fram emot eftermiddagen kommer ytvattnet in och temperaturen i vattnet stiger.

Runt kuststaden Tarifa bor mycket hippies och surfare vilket ger en mysig känsla. Många som åker dit bor på någon utav campinganläggningarna, det går att välja på allt från vanligt tält, husbil, lyxiga stora tält med sängar och bungalows. Tarifa har ett stort restaurangutbud och en specialitet att äta är tonfisk. Butikerna i Tarifa är också många och mysiga, det finns mycket olika specialbutiker för både kläder, smycken och annat.

Costa de la Luz sträcker sig bort till Cádiz och det finns många stora, vackra sandstränder längs hela vägen dit och hel del mysiga byar som man kan besöka. Cádiz ligger på en långsmal landtunga i Cádizbukten. Det är vackert att gå där längs vattnet, det finns stränder mitt i stan och mysiga små tapasrestauranger att äta på. Det är helt klart värt att åka på semester till Costa de la Luz!

/EVA