BLOGG - Påskfirande och Sevilla | Evas Hantverk

Påskfirande och Sevilla

Spanien, 21/3 - 2023<

Snart är påsken här och i Spanien firas den med stora processioner. Påskveckan kallas för Semana Santa och många är lediga hela den veckan i Spanien. Man skulle nog kunna säga att det är den största högtiden i Spanien. Påsk processionerna är lite olika beroende på stad men det är mycket människor involverade i dessa och dom bär stora utsmyckade tronos där t ex Jesus kan ha avbildats. Dessa är tunga och kräver många bärare. Här i Andalusien är påskfirandet störst i Sevilla och i år funderar jag på att åka dit och titta. Sevilla är ju även Andalusiens ”huvudstad” och jag har inte varit där en.

Jag skulle vilja se katedralen och Giralda tornet som är byggt på efterlämningarna av en morisk moské. Sedan måste man ju verkligen gå och se ”Alcazar Real de Sevilla” sin är det kändaste stället i Sevilla. Det är ett gammalt palats och används fortfarande av den spanska kungen.

”Plaza de España” är snyggt uppbyggt och har varit med i filmer som t ex Star wars och ”plaza de Toros” ska vara den största tjurfäktningsarenan i hela Spanien så det kan också vara kul at se.

Själva stadskärnan i Sevilla verkar väldigt mysig att bara strosa runt i, äta lite tapas, ta en kaffe eller en drink. Man kan sätta sig nere vid floden Guadalquivir och där finns också ”Torre del Oro” som tidigare var en del av den moriska stadsmuren och i tornet hade man guld och det har även varit ett fängelse.

Jag ser fram emot mitt besök till Sevilla och det ska bli roligt att ta del av påskfirandet där!

/EVA