BLOGG - Längtar efter vår och värme | Evas Hantverk

Längtar efter vår och värme

Spanien, 1/12 - 2021

Nu har det varit ganska tråkigt väder här i Spanien i flera veckor så jag längtar efter solen, värmen och vår i luften. Det började regna runt jul i ett par dagar sen var det rätt fint ett tag men nu har det dragit in ett nytt oväder och varit ostadigt i nästan två veckor så jag börjar ledsna lite. Jag trodde inte att jag skulle påverkas så här pass mycket av vintern i Spanien men det är rätt trist med oväder vare sig det är här eller i Sverige.

Jag har piggat upp mig lite med att köpa vårblommor till hemmet som jag hoppas ska blomstra snart :-) Jag har köpt både tulpanlökar och mini påskliljor på kruka så det blir fint och vårigt när dom börjar blomma. Sen slog jag till och köpte ett par lyckobambus som jag ska ha i affären. Enligt feng shui är det bäst att ställa dom till öster. Jag har tänkt ha dom i en glasskål med stenar till att börja med och sedan när dom fått rötter kan man plantera dom i jord.

En annan sak jag har funderat över är om det går att plantera smultron i Spanien. Jag har smultronfrön som man ska plantera inomhus först och sedan sättas ute. Jag antar att dom kanske inte trivs i för mycket solljus så det gäller nog att hitta en plats med lite skugga för att få dom att trivas och återkomma varje år.

Snart är i alla fall våren här och vi kan njuta av alla blommor, fågelkvitter och solens sken både i Spanien och Sverige. Det ska verkligen bli härligt!

/EVA