BLOGG - Julmys i Spanien | Evas Hantverk

Julmys i Spanien

Spanien, 1/12 - 2021

Det här blir min första jul i Spanien och jag ser verkligen fram emot den. Julbelysningarna tänds på fredag och att döma av alla ljusslingor som redan satts upp verkar det bli spektakulärt. Jag har läst om och sett bilder från Malaga som ska vara en av Europas bästa städer att se julbelysningen i. Dit måste jag verkligen åka och se hur det ser ut! Dom ska även ha en fin julmarknad i Malaga som kan vara värt ett besök.

Här på Costa del Sol är det fortfarande rätt varmt väder med en temperatur runt 18 grader på dagen. Det har inte varit så kallt inomhus än men jag antar att det kan bli kallare när det blir kallare utomhus speciellt på natten. Men det är bra skönt att kunna gå ut och sätta sig i den varma solen för en lunch eller fika. Jag har börjat förbereda mig inför första advent, jag ska baka lussebullar och pepparkakor, sätta upp en adventsljusstake och stjärna i fönstret. Jag har inte riktigt bestämt mig för när det är bäst att sätta upp julgranen men det kanske också blir till helgen. Det är inte riktigt samma behov av ljus här som i Sverige men det blir ju såklart mörkare här med tidigare, nu är det nog runt 18:30 det blir mörkt så det vore mysigt med lite julbelysning.

Det ska bli härligt att fira första advent här i solskenet med lite lussebullar, pepparkakor och varm glögg. Äntligen lite avkoppling efter allt slit med byråkratin här nere, ni skulle bara ana! Senaste veckorna har jag slitit för att ordna ett nie nummer spanien och det var en pärs. Men nu är det bara julstök och vila som gäller, och njuta av detta.

/EVA