BLOGG - Höst i paradiset | Evas Hantverk

Höst i paradiset

Spanien, 30/10 - 2022

Nu är hösten här och här i Spanien är den helt fantastisk! Jag har aldrig varit så förtjust i hösten för jag tycker att det mest är regn, grått, mörkt och rätt trist men här i Spanien är det helt tvärtom. För permanent boende är det här i princip den bästa tiden. Lite turister, sol, värme, fortfarande strandväder, tillräckligt varmt för att gå ut och äta middag med bara en kofta. Jag trivs som fisken i vattnet :)

Om man vill ha lite mer höstkänsla kan man åka uppåt i bergen där det brukar finnas dalar med löv i alla höstfärger. Det finns t ex ett ställe som kallas Kastanjedalen där det brukar spraka av höstfärger, det ligger i Igualeja. Ronda är också vackert på hösten, det ligger på rätt hög höjd och där blir löven gula och röda i bergen runt omkring. Ronda är en väldigt härlig stad att gå runt i och bara se sig om. Det finns många turistaffärer men dom har en hel del fina saker. Du kan köpa vin, olivolja och honung som är producerat i Ronda i affärerna och det finns väldigt mycket affärer med Iberico skinka. Saker att se i Ronda är t ex Puente Nuevo, Tjurfäktningsarenan, Arabiska baden och Moriska palatset. Vyerna över bergen runt Ronda är extremt vackra och bara det kan man stå och titta på en halv dag.

På lördag är det dock dags att ställa om klockan till vintertid så då blir det även lite mörkare här i Spanien, dock inte lika mörkt som i Sverige som tur är. Hoppas alla har en fin höst var ni än befinner er!

/EVA