BLOGG - Hantverk på gatorna | Evas Hantverk

Hantverk på gatorna

Spanien, 14/8 - 2023<

Nu under sommarmånaderna sätts det upp mängder med olika marknadsstånd längs gatorna på kvällarna med olika typer av hantverk. Jag som gillar hantverk tycker att det är helt fantastiskt att gå runt och beundra det som finns. Här kan man hitta vackra smycken av olika slag både i metaller som silver, pärlor och tyger. Det finns tavlor av olika slag, marockanska lampor, underbart utformade Afrikanska djurskulpturer och korgar. Det är mycket trevligt att gå runt och titta både på hantverken och alla människor som är där.

I Marbellas gamla stadsdel finns det även en hel del affärer som säljer olika typer av hantverk. En del är helt fantastiska och även oerhört dyra. Men även om man inte tänkt köpa något så är det kul att gå runt och titta. .

Just nu är det feria i Malaga vilket också är kul att gå på. Där kan man äta gott, åka karuseller, se på flamenco uppträdanden mm I Malaga finns även en hel del konst om man är intresserad av det. Pablo Picasso kom där ifrån och det finns ett Picasso museum där. Nu under sommaren har dom även en hel del konstverk längs promenaden vid hamnen. Malaga är en hemskt trevlig och vacker stad med flera stränder mitt i staden. I stadskärnan finns både moderna affärer och en massa marknadsstånd där man kan köpa allt från krimskrams till olika hantverk. För den som gillar höjder kan man ta sig upp till Alcazaba som är ett fort från medeltiden byggt av Morerna. Kul att gå runt och titta på och fantastisk utsikt över staden. Nu under sommaren kan det nog vara lite varmt att gå hela vägen upp på toppen. Morgon eller kväll är nog att rekommendera.

/EVA